Skip to content
Sök

Konfirmationsläger

Underbart kollo och

konfirmation

Att konfirmera sig på ett sommarkollo är en häftig upplevelse som är svår att förstå om du inte varit med om det. Att bo och leva tillsammans med sina konfirmandkompisar under hela fyra veckor gör att deltagarna, prästen och ledarna får en kontakt som de sent kommer att glömma. Därför är ett konfaläger på Brevik en upplevelse för Body, Mind & Spirit!

2024
Konfirmationsläger: 17 juni – 13 juli

2025
Nu öppet för intresseanmälan!

Konfirmandundervisning och

galna upptåg

På konfirmationsläger får du lära dig mer om kristen tro både i teori och praktik tillsammans med präst, ledare och kompisar. Konfirmationsläsningen är givetvis en stor del av det du kommer att få vara med om. Det innebär att ni har lektioner ett par timmar på förmiddagen då ni exempelvis har grupparbeten, diskussioner, drama, sång och musik. Under eftermiddagen och kvällen är det oftast aktiviteter tillsammans med det övriga lägret. Under senare delen av eftermiddagen är det fritid då var och en kan välja vilken aktivitet en vill delta i. Bland annat kommer det finnas möjlighet till att paddla och segla.

Vad gör vi övrig tid på dagen?

Förutom undervisningen ägnas tiden bl.a. åt friluftsliv, kanoting, segling, lägerlekar, höghöjdsaktiviteter, lägerbål samt en mängd andra spännande och utmanande aktiviteter. Givetvis blir det också en massa tokiga lägerupptåg som inte kan beskrivas här – de måste upplevas. Sammantaget blir kombinationen av undervisning och lägerliv – minnen och vänner för livet!

Konfirmationen äger rum i Kuddby Kyrka, några kilometer från Brevik. Den sker i form av konfirmation med mässa, där ni redovisar vad ni har lärt er under lägret och tillsammans med församlingen deltar i nattvarden. Därefter anordnas middag på Brevik för konfirmanderna och era familjer.

Beroende på den relativt korta lästid ni har på lägret innebär det att du måste förbereda dig hemma inför sommaren genom att gå i kyrkan samt lära känna gudstjänstlivet i Svenska kyrkan. Under våren ordnar vi också en förträff på Brevik där du får träffa de andra konfirmanderna och några av Breviksledarna inför lägret. För att kunna konfirmeras ska du vara döpt. Om du inte är det så ordnar vi dop under lägret dit din familj också bjuds in.

Aktiviteterna på lägret

En av de stora upplevelserna

Kanothajken som äger rum i mitten av lägret brukar vara en av de starkaste upplevelserna som våra konfirmander tar med sig. På lägret förbereder ni er genom att lära er bygga vindskydd, laga mat på stormkök och packa all den utrustning ni behöver ha med er. Under fyra dagar åker ni sen i mindre grupper ut i S:t Anna  skärgård på kanothajk. Telefoner och klockor lämnas på gården, på det sättet kan gruppen tillsammans uppleva skärgården, laga egen mat och sover under stjärnorna. Ett konfirmationsläger på Brevik kan sammanfattas – Body, Mind & Spirit!

 • Konfirmationsläger

  DATUM: 17 juni – 13 juli 2024
  ÅLDER: Född 09
  PRIS: 16 400:-

   

 • Konfirmationslägret kostar egentligen 23 450 kr, men priset reduceras genom lägerbidrag från din hemförsamling i Svenska kyrkan.

 • Intresseanmälan konfirmationsläger 2025

  Få förtur till anmälan för konfirmationsläger 2025 genom att göra en kostnadsfri intresseanmälan. Följ länken till vår anmälningssida (Anmäl nu), välj gruppen ”2025 Intresseanmälan konfirmationsläger”.

Info och

Vanliga Frågor

Här hittar du mer information om anmälan, bokningsvillkor och hur det funkar att åka på läger. Exempelvis om hur vår kiosk funkar och vad du ska packa inför lägret.