Skip to content
Sök

Konfirmationsläger

Underbart kollo och

konfirmation

Att konfirmera sig på ett sommarkollo är en häftig upplevelse som är svår att förstå om man inte varit med om det ännu. Att bo och leva tillsammans med sina konfirmandkompisar under hela fyra veckor gör att deltagarna, prästen och ledarna får en kontakt som man sent kommer att glömma. Därför är ett konfaläger på Brevik en upplevelse för Body, Mind & Spirit!

2022

  • Konfirmationsläger

    DATUM: 13 juni – 9 juli 2022
    ÅLDER: Född 07
    PRIS: 13 300 :-

Konfirmandundervisning och

galna upptåg

På konfirmationsläger får du lära dig mer om kristen tro både i teori och praktik tillsammans med präst, ledare och kompisar. Kombinationen av undervisning och lägerliv ger minnen och vänner för livet! Konfirmationsläsningen står givetvis i centrum för aktiviteterna och innehåller exempelvis mycket grupparbeten, diskussioner, drama, sång och musik.

Vad gör vi övrig tid på dagen?

Förutom undervisningen ägnas tiden åt friluftsliv, kanoting, segling, lägerlekar, höghöjdsaktiviteter, lägerbål samt en mängd andra spännande och utmanande aktiviteter. Givetvis blir det också en massa tokiga lägerupptåg som inte kan beskrivas här – de måste upplevas. Under fyra dagar av lägret åker du tillsammans med dina ledare ut på en kanothajk, vilket är en av höjdpunkterna under Konfirmationsläger.

Konfirmationen äger rum i Kuddby Kyrka, några kilometer från Brevik. Den sker i form av konfirmation med mässa, där ni redovisar vad ni har lärt er under lägret och tillsammans med församlingen deltar i nattvarden. Därefter anordnas middag på Brevik för konfirmander och anhöriga.

Den relativt korta lästid ni har på lägret innebär att du måste förbereda dig hemma inför sommaren genom att gå i kyrkan och lära känna gudstjänstlivet. Under våren ordnar vi också en förträff på Brevik där du får träffa de andra konfirmanderna och några av Breviksledarna inför lägret.

Aktiviteterna på lägret

Konfirmationsläsningen är givetvis en stor del av det du kommer att få vara med om på Brevik. Detta innebär att har ni lektioner ett par timmar på förmiddagen. Under eftermiddagen och kvällen är det oftast aktiviteter tillsammans med det övriga lägret. Under senare delen av eftermiddagen är det fritid då var och en kan välja vilken aktivitet en vill delta i. Bland annat kommer det finnas möjlighet till att paddla och segla. Kort sagt ett läger med allt sommaren kan erbjuda!

En av de stora upplevelserna

På lägret är kanothajken, som går av stapeln ungefär halvvägs in i lägret en av de stora upplevelserna. Det finns också många aktiviteter att pröva på på land, bl.a. höghöjdsbana, bergsklättring, pyssel i hobbyrummet, lägerbål med mera. Ihop med alla dessa tokiga påhitt, som inte kan beskrivas, utan måste upplevas.

Info och

Vanliga Frågor

Här hittar du mer information om anmälan, bokningsvillkor och hur det funkar att åka på läger. Exempelvis om hur vår kiosk funkar och vad du ska packa inför lägret.