Skip to content
Sök

Ideell sommarledare

Ansökan öppnar igen i början på nästa år.

Jobba som

sommarledare

Brevik har mer än 60 års erfarenhet av att arrangera läger för barn och ungdomar. Varje sommar ordnar vi olika nationella och internationella sommarläger. Det handlar mycket om friluftsliv, äventyr och paddling, men också om idrott och lekar och en massa andra tokiga påhitt, som bara kan upplevas på läger. Det är en krävande men tacksam uppgift att få vara ledare på ett läger. Att vara ledare innebär att vara både kamrat och förebild och att kunna ge deltagarna en hjälpande hand. Samtidigt som man får deltagarna att ge det bästa av sig själva, ska man också kunna sätta gränser och skapa ordning.

Vem är du?

Oavsett om du varit på Brevik många gånger, eller om det är första gången du hör talas om oss och blir sugen på att jobba hos oss i sommar, kommer här lite information som är bra att känna till.

För att vara ledare ska du vara 18 år eller äldre. (17 år för att gå vår praktiska ledarutbildning ”LASP”.) Du söker ett av uppdragen nedan och ditt uppdrag sträcker sig vanligtvis över en 4-veckorsperiod.

Du ska gärna ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt vara beredd att bo här på lägret. Som ersättning får du härlig gemenskap, vänner för livet, fantastisk miljö, ledarutbildning, men erbjuds också mat, logi och 150:- per dag.

Ansökan

Ännu går det inte att söka som ledare till våra läger för sommaren 2024. I början på året öppnar ansökan och då kan du i samma ansökningsformulär  söka till ledare, LASP och den uppdaterade tjänsten Köksassistent! Rekryteringen påbörjas i början av februari och pågår ända fram till sommaren eller tills alla platser är fyllda!

De olika ledaruppdrag som finns i ledarstaben

 • Konfirmationsledare

  Har samma ansvar som stugledare samt är konfirmandläraren behjälplig med lektionerna. Förväntas delta i vårens konfirmandförträff samt ansvara för konfirmandåterträffen. Ska själva vara konfirmerade i Svenska Kyrkan.

 • Stugledare

  Ansvarar för en stuga med ca 8 deltagare på våra läger . Stugledaren följer dem under hela dagen och leder dem i lägrets olika aktiviteter.  Mer info om de olika lägren hittar du under fliken Sommarläger.

 • Adventure Camp-ledare

  Adventure Camp är ett engelskaläger för ungdomar med dyslexi. Här kommer vi behöva engelskspråkiga stugledare – helst med engelska som modersmål! Har du erfarenhet av dyslexi är det också bra, men inte ett krav.

 • Programgrupp

  Planerar, samordnar och genomför lägrets aktiviteter i samarbete med övriga ledare. Ansvarar även för gårdens Hobbyrum och aktiviteterna där. Hjälper till med aktiviteter inom Trygghet-Samarbete och ska därför vara med på vårens instruktörskurs.

 • Köksassistent

  Som köksassisten är du en del av vårt fantastiska köksteam och under ledning av våra duktiga kockar är du med i alla delar av köksarbetet. Du är inblandad i allt ifrån att baka bröd, servera frukost, förbereda måltider, och att ta hand om köket, disken och matsalen. Läs mer längst ner på sidan.

 • Skepp & Hoj

  Ansvarar för hamnen och dess aktiviteter och materiel, samt för kanot- och seglings-instruktioner. Har även visst packningsansvar inför hajkerna. Ansvarar för ev. transporter. Körkort är önskvärt.

 • Back-up

  Ett par erfarna personer som finns som extra resurser på lägret. Några som är ruskigt flexibla och kan hoppa in där det behövs. Kanske avlasta en stugledare, hjälpa Program eller Skepp & Hoj etc.

 • Utbildningsgrupp

  Ansvarar för planering och genomförande av lasparnas utbildning, KFUMs medlemsutbildning ”George” . Ansvarar för Trygghet-Samarbete-Utmaningsaktiviteterna och minst en av gruppmedlemmarna ska därför ha genomgått Breviks instruktörsutbildningar.

 • Ledaraspirant

  ”Lasparna” genomgår en praktisk och teoretisk utbildning i ledarskap och får pröva på olika ledarroller.
  Läs mer nedan!

 • Ledningsgrupp

  Har det övergripande ansvaret för sommarlägren, deltagarna, ledarna, ledaraspiranterna, programmet, föräldrakontakter, sjukvård, administration etc.

  Ledningsgruppen tillsätts av fast personal och går inte att söka i det här formuläret.

"LASP"

Ledaraspirant

LASP går att ansöka till sommaren året då man fyller 18.

LASP – ledaraspirantutbildningen, är en praktisk och teoretisk utbildning med stort fokus på ledarskap och personligutveckling. På teoripassen får du grunderna i ledarskap. Där du får lära dig om exempelvis olika ledarstilar, olika teorier om hur grupper formas och fungerar, konflikthantering och om hur man planerar och genomför aktiviteter för barn i olika åldrar. Större delen av din tid spenderas på praktik. Du är och agerar ledare på gården på precis samma sätt som alla andra ledare, men får chansen att testa på nästan alla ledarroller på gården. Tillsammans med dina LASP-kollegor och er LASP-ledare får du dagligen chans att sitta ner och diskutera igenom dagens händelser, utmaningar och framgångar. Målet är att du förutom en fantastisk sommar, ska få massa matnyttig kunskap, om ledarskap och grupputveckling såklart, men också om dig själv och hur du fungerar i ett team, i en rad olika situationer och som ledare.

Du bor och lever på gården under en hel period (ca. 28 dagar). LASP-utbildningen är gratis och kost och logi tillhandahålls medan man är på gården. Däremot utgår ingen ersättning till LASP.

 

Nytt på sommarlägret

Köksassistent

Nu uppdaterar vi en ett av våra sommarledaruppdrag! ”Hurt och Mums” blir ”Köksassistent”. Vi byter namn, men gör också om för att fokusera mera på utveckling och utbildning i Breviksköket!

Som köksassisten är du en del av vårt fantastiska köksteam och under ledning av våra duktiga kockar är du med i alla delar av köksarbetet. Du är inblandad i allt ifrån att baka bröd, servera frukost, förbereda måltider, och att ta hand om köket, disken och matsalen. Det här är ett perfekt steg för dig som vill testa på hur det är att jobba i ett storkök och få en bra referens till CV:t samtidigt som du får vara en del av sommarlägerkänslan.

Tillsammans med köksansvarig och sommarlägrets chefer får du chans att göra upp en plan om hur du vill utmanas, utveckla dina kunskaper i köket och som person. Under ditt uppdrag på gården får du chans att öva och lära dig mer. Efter att ditt uppdrag är slut får du ett intyg på dina kunskaper och erfarenheter i köket, ett perfekt tillägg till ditt CV och ett första steg till att jobba i ett storkök, som till exempel köksbiträde.

Köksassisten är ett ideellt uppdrag, precis som våra övriga sommarledare, och möjliggör att den häftiga verksamhet vi gör för barn och unga fungerar! Du bor på lägergården och är en del av vår stora ledargrupp, men spenderar majoriteten av din tid i köket. När du inte är i köket finns chans att vara med i de roliga aktiviteter som händer på gården. Som ersättning får du mat, boende och 150:-/dag när du är på lägret.