Skip to content
Sök

International camp

Friluftsliv, äventyr

internationellt utbyte

International Camp är ett läger för våra äldsta deltagare och kan förklaras som en språkresa, fast i Sverige. Vi bjuder in deltagare från våra vängårdar YMCA Becket och YMCA Chimney Corners i USA och åker på en lång kanothajk i den häftiga skärgården.

International Camp

Är tre veckor långt och fullt upplagt för att ge lägrets äldsta deltagare häftigast möjliga upplevelse. Varje år bjuder vi in deltagare och ledare från våra vängårdar i USA och finns möjligheten rekryterar vi gärna fler internationella ledare till lägret. Lägret har 20 svenska platser, av totalt 32, och inriktar sig mot friluftsliv, ledarskap och utbyte. Åtta dagar spenderas på kanothajk i S:t Anna skärgård då ni sover i vindskydd och lagar er egen mat. Tillbaka på lägret får ni en rejäl dos ”vanliga” lägeraktiviteter som lägerbål, större kvällsaktiviteter och roliga påhitt för att göra lägersommaren komplett. Som lägrets äldsta deltagare finns också tillfällen att få testa på sitt ledarskap, både teoretiskt och praktiskt.

KFUM Sverige är en del av världsorganisationen World YMCA

  • International camp

    DATUM: 16 juli – 3 aug 2024
    ÅLDER: Född 08 – 09
    PRIS: 12 300 kr

8 dagar lång

Hajk med kanot i skärgården

En av de saker som många minns starkast från sin tid på International Camp är hajken. Hajken på IC är 8 dagar lång och tillsammans får ni chansen att utforska kanske Sveriges vackraste skärgård. Ni är utrustade med allt ni behöver för att laga mat, bygga vindskydd, och på alla andra sätt klara er utan civilisationen under er hajk. Telefoner och klockor lämnar vi kvar på gården och lever helt i nuet med varandra och naturen. Hajken är en sådan där upplevelse som ger historier att berätta långe, och som gör att relationen mellan deltagarna i gruppen blir något helt speciellt.

Läs mer om hajk på FAQ-sidan

Info och

Vanliga frågor

Här hittar du mer information om anmälan, bokningsvillkor och hur det funkar att åka på läger. Exempelvis om hur vår kiosk funkar och vad du ska packa inför lägret.